LLORENÇ DANÉS

2024-04-18 09:21

 

Nascut el 30 de desembre de 1982 a Sant Privat d’en Bas (Girona).

Als 12 anys comença les primeres classes de dibuix artístic i pintura i, als 16 fa les primeres exposicions. La primera individual va ser al mateix centre cultural de Les Preses on anava a classes de pintura cada dilluns i dimecres i on també hi va fer un parell de pessebres artístics, típics de l’escola d’Olot.

Va tenir 4 professors, tots arrelats a l’escola d’Olot, però amb diferents tècniques i maneres de fer.

Als 20 anys va fer les primeres exposicions col·lectives i individuals al sud de França i a diferents parts de la província de Girona.

Actualment pinta diàriament al seu estudi de pintura o a l’aire lliure.

 

Els Estils de Pintura

El Paisatge

Inspirat per l’entorn que l'envolta i entusiasmat per la tradició pictòrica paisatgística de l’escola Olotina, tot plegat una font de motivació per endinsar-se en aquesta temàtica.

Llums de primavera, ombres allargades de tardor, grisos d’hivern..cada hora i dia de l’any en un mateix lloc pot esdevenir completament diferent. Això fa que les idees d’un enamorat del paisatge siguin interminables a l’hora de plasmar una obra d’art.

Els retrats d’animals

Amb el temps i mai deixant el paisatge de banda, sempre ha provat altres estils i maneres de fer. Inquietuds d’artista!

Fer voltar la imaginació és una de les coses que mai es pot deixar de banda.

En moltes ocasions ha introduït la figura en el paisatge. Sempre en segon terme, el pastor amb el ramat, les vaques pasturant al capvespre..

Un dia mirant les vaques de la seva granja, i pensant, com d’emocionant podia ser fer-ne una amb tots els detalls, va decidir de pintar una vaca a primer terme.

Cel, núvols, el verd dels arbres i el prat, i davant, ocupant gran part de la tela la vaca. Aquest cop ja no era el paisatge amb vaques, sino, la vaca amb un esbós de natura al fons de la tela. Un animal ja més retratat, on qui l’havia vist, podia arribar a reconèixer.

Degut a la satisfació després de fer vàries sèries d’aquestes, va decidir provar altres animals, aquesta vegada més exòtics i alguns sobre un fons més uniforme.

En les seves pintures d'animals  pot capturar la majestuositat i la bellesa de criatures com lleons, tigres, elefants o altres animals salvatges. Utilitza la seva paleta de colors vibrants i la seva habilitat per crear detalls realistes per donar vida a aquests animals.

Així, la seva exploració del món animal en la seva obra amplia encara més la seva temàtica i demostra la seva versatilitat com a artista. És una manera de connectar amb l'espectador a través de la bellesa i la immensitat de la naturalesa.

Com amb els altres temes que aborda en la seva obra, la seva representació d'ocells revela la seva profunda connexió amb la naturalesa i la seva capacitat per capturar la seva essència en el seu art. És una manera més en què  explora la bellesa i la diversitat del món natural a través de la seva pintura.

Ha exposat la seva obra a:

Espanya: Girona , Tarragona, Lleida, Barcelona i Granada.

França: Thuir, Perpignan, Port-Vendres, Soreze, Millas, Alvi, Revel, Toulouse, Cerbére, Canhoès, Argeles sur Mer, Ripault, Vives, Sanit-André, Canet, Ville de Bressuire, Thouars, Scorbé-Clairvaux, Ceret.

Russia: Plïos (ivanovo oblast) Russia.

EAU: Dubai.

Taiwan: Taipei.

Japo: Morioka (Iwate), Tottori (Tottori), Tateyama (Chiba).

Xina: Sanghái .